Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba faszerowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 250 g
włoszczyzna 200 g
bułka 200 g
mleko 50 ml
białko 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba faszerowana

Włoszczyznę opłukać,osolić i ugotować wywar,rybę sprawić,oczyścić ,opłukać,zdjąc skóre z filetów,następnie zemleć wraz z namoczoną w mleku bułką,masę osolić,wymieszać z białkiem ubitym na sztywną pianę,uformować wałek,następnie zawinąc w kawałek gazy ,owinąć sznurkiem i włożyć do gorącego wywaru,gotować 45 min,podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak