Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
papryka czerwona 1
cebula 1
marchewka 1
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bulion 2 szkl
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką

1. Karkówkę kroimy na mniejsze kawałeczki i smażymy na oleju. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy.
2. Kiedy mięso zacznie robić sie lekko miękkie wlewamy bulion, dodajemy marchewkę (kroimy w plastry) i paprykę (kroimy w plaski). Wszystko razem dusimy.
3. Masło wrzucamy na patelnie, dodajemy mąkę i dolewamy mleka (konsystencja ma przypominać sos). Kiedy mięso będzie już dostatecznie miękkie dolewamy to do sosu i doprawiamy do smaku papryką słodką a takze sola i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 07.12.2011 18:52
papryka bardzo wzbogaca smak gulaszu
Henryka2 15.03.2011 18:08
Apetyczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak