Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cytryna 2 szt
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Cytryny wyszorować,z jednej zetrzeć troszkę skórki,wycisnąć sok z obu.Żelatynę rozpuścić kilkoma łyżkami gorącej wody.Białka ubić na sztywno,dodając po 1 łyżce cukru .Dodawać po 1 żółtku i dalej ubijać dodając żelatynę, sok i skórkę z cytryny.Gotową masę przelać do miski lub małych pucharków, wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 25.10.2013 20:52
bardzo pyszny deser
misia53 05.08.2013 15:30
na deserek bardzo fajny
kate.500 10.02.2013 21:57
pycha
Krystyna32 25.09.2012 09:06
extra
Bernadeta1 11.09.2012 00:26
pyszny puszek cytrynowy
Motorek 25.05.2012 10:35
fajny
Wafelek2601 23.04.2012 17:49
super
Justa32 15.10.2011 18:36
pyszny
marchewka 01.05.2011 23:37
fajne!
ben-ka 25.03.2011 10:08
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak