Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z wody z masłem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 200 g
włoszczyzna 100 g
masło 15 g
sóldo smaku
sok z cytryny w/g uznania
natka pietruszki 1 yżeczka
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z wody z masłem

Rybę sprawić,zagotować wywar z włoszczyzny ,rybę włożyć do gorącego wywaru,gotować powoli około 40 min,gdy ryba będzie miękka ,wyjąć ,osączyć i wyłożyć na półmisek,posypać ugotowanym na twardo i posiekanym jajkiem oraz natką pietruszki,skropić sokiem z cytryny i z topionym masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 20.01.2012 15:07
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak