Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z twarogu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 500 gram
jajko 4 szt
kasza manna 2/3 szkl
masło 3 łyżki
szczypiorek 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z twarogu

Zmielić ser.Masło utrzeć na puszystą masę dodając żółtka.Masę wymieszać z twarogiem i posiekanym szczypiorkiem.Z białek ubić pianę z odrobiną soli i wymieszać z masą twarogową dodając kaszę manną.Przyprawić solą i pieprzem.Formę do gotowania babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.Przełożyć masę,zamknąć formę i wstawić do garnka z wrzącą wodą.Gotować około 45 minut.Podawać z sosem śmietanowym lub grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 27.04.2013 08:53
takiego nie robiłam..
misia53 14.03.2013 00:24
bardzo ciekawy przepis
anemon 24.02.2013 09:37
Dla mnie też nowość i chętnie zobaczyłabym jak wygląda ten deser.
Wafelek2601 22.10.2012 12:41
Ciekawy
Krystyna32 03.09.2012 08:15
fajne
Justa32 11.05.2012 09:28
mniam ale super!!!!
smakoszek 17.11.2011 18:54
szkoda,że nie ma zdjęcia,byłoby bardzo apetycznie:)
Seba 17.06.2011 18:38
fajny przepis
marchewka 01.05.2011 23:38
faktycznie dla mnie też nowość
ben-ka 25.03.2011 10:07
Dla mnie to też nowość !!!!!
IZABELA29 21.03.2011 08:16
tego to ja nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak