Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bogracz

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 6 szt
pietruszka 6 szt
seler duży 1 szt
pieczarki 40 dag
cebula 6 szt
ogórki kiszone 10 szt
groszek konserwowy 1 szt
mięso wieprzowe 60 dag
koncentrat pomidorowy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bogracz

Obraną pietruszkę,seler,marchew,pieczarki i cebulę kroimy w paski i podsmażamy na rozgrzanym oleju.Mięso wieprzowe również kroimy w paski i podsmażamy.Następnie podsmażone produkty wkładamy do garnka i podlewamy wodą,a potem dusimy.Gdy już warzywa będą na pół miękkie,dodajemy pokrojone w kostkę ogórki kiszone i paprykę,groszek i dalej dusimy.Tak uduszony bogracz doprawiamy koncentratem pomidorowym,keczupem i przyprawami.Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 15.09.2011 13:30
pyszne;)
Ania67 17.03.2011 09:51
Tego dania nie może zabraknąć w moim menu
Krystyna32 15.03.2011 17:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak