Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kanapka na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki paluchy 2 sztuki
pieczarki 8 sztuk
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuka
ser żółty 15 dag
masło do smarowania
plasterki szynki
sól
pieprz
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat
ogórek
cebula
keczup pikantny

Przepis i sposób przygotowania na: kanapka na ciepło

Paluchy kroimy wzdłuż. Z 4 połówek wybieramy miąższ. Każdą część smarujemy masłem. Pieczarki kroimy w plasterki, dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy sól i pieprz. Pomidora i ogórki kroimy w plasterki. Paluchy układamy na blasze. Najpierw kładziemy pieczarki, potem szynkę, pomidora i ogórka kiszonego, cebulę i posypujemy startym serem, a na koniec przyprawą do pizzy. Pieczemy 20 minut w piekarniku. Po upieczeniu kładziemy ogórka i polewamy keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.12.2011 16:26
bardzo lubię takie kanapeczki
katarzynka455 30.05.2011 10:21
smaczna kanapka
Babciagramolka 15.03.2011 10:31
Poproszę dzis na kolacje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak