Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 6 szt
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżeczki
cukier
sól 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1 łeżeczka
śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło

Wymyte buraki gotować około 30 minut, odcedzić, ostudzić, obrać buraki ze skórki i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Przełożyć do rondelka, dodać masło, śmietanę i przyprawy. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut często mieszając. Na koniec poprószyć mąką, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 09.02.2014 08:24
smaczne buraczki
jordi 02.07.2013 01:14
bardzo smaczne
kate.500 23.10.2012 22:16
ekstra
Wafelek2601 07.11.2011 14:17
bardzo lubię
Babciagramolka 15.03.2011 10:36
Stale goszczą u mnie na stole
Małgorzata113 15.03.2011 09:44
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak