Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki 2 kg
woda 1/2 litra
sól 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
ocet 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki w occie

Buraki ugotować w skórce, ostudzić, obrać ze skórki, i pokroić na kawałki i ułożyć w słoikach. Przygotować zalewę - wodę wymieszać z octem, solą, dodac ziele angielskie, gorczyce i liście laurowe. Zagotować. Gorącą zalewą zalać buraki w słoikach. Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.02.2013 08:40
świetny przepis
Wafelek2601 09.02.2012 22:38
świetne, na pewno wykorzystam przepis
halinka1011 15.03.2011 08:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak