Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z ryżu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 10 dkg
jajko 6 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
wędlina 10 dkg
bazylia szczypta
natka pietruszki szczypta
szczypiorek
sól do smaku
pieprz
olej
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z ryżu

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego.Czosnek posiekać cebulę i wędlinę kroimy w kostkę Na tłuszczu szklimy cebulę.Jajka ubijamy z 3 łyżkami wody i odrobiną soli mieszamy je z ryżem wędliną czosnkiem i ziołami następnie doprawiamy do smaku.Wlewamy na cebulkę i smażyć podważając brzegi omletu.Gotowy omlet zsunąć do tortownicy posypać serem i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni do chwili aż się ser roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 15.03.2011 09:02
fajny pomysł
Małgorzata113 15.03.2011 08:19
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak