Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 szt
Kurczak panier do drobiu Prymat
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w panierce

Pierś z indyka pociąć na kilkucentymetrowe paseczki i namoczyć - około 30 minut w mleku. Potem obtaczać w panierce, smażyć na tłuszczu na złoty kolor. Po usmażeniu tłuszcz odcisnąć ręcznikiem kuchennym. Podawać z sałatką lub ryżem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 13.04.2011 11:15
super
meredith 16.03.2011 09:17
domowe leposze niz w fast foodzie
Misiek1 15.03.2011 09:16
Super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak