Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 4 szt
masła 1 łyżka
cukier 1/2 szkl
olejek waniliowy 1,5 łyżeczki
soku z cytryny 1 łyżka
białej czekolady 12 dag
chałwy waniliowo-orzechowej 17 dag
platkow migdałowych 7 łyżek
startej chałwy 8 dag
mleko skondensowane 40 dag
twaróg 90 (mielony)
olejek migdałowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

TORTOWNICE ( ŚR.21 CM) SMARUJEMY MASŁEM WYLEPIAMY CIASTEM ZOSTAWIAJĄC 5 CM BRZEG
TWARÓG , MLEKO, CUKIER, SOK Z CYTRYNY OBA OLEJKI I JAJKA MIKSUJEMY, CZEKOLADĘ ROZTAPIAMY STUDZIMY CHAŁWĘ KROIMY W KAWAŁKI I Z CZEKOLADA DODAJEMY DO MASY MIESZAMY , WLEWAMY DO TORTOWNICY I CIASTO WYKŁADAMY NA MASĘ LEKKO DOCISKAMY, POSYPUJEMY CHAŁWĄ I PŁATKAMI MIGDALOWYMI PIECZEMY OK. 1 GODZ. W 180 C STUDZIMY PRZYKRYWAMY I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA CO NAJMNIEJ 12 GODZ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak