Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z jogurtem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 3 Szklanki
cukru 2/3 szklanki
miodu 1 Szklanka
jajko 3
margaryny 5 dag
tabliczka gorzkiej czekolady 1
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
jogurt naturalny 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z jogurtem

2 łyżki cukru podgrzewać w rondelku aż się rozpuści. Następnie dolać 3 łyżki wody i mieszać aż powstanie karmel. Dodać cukier , miód i przyprawę. Ponownie podgrzać aż składniki się jednolicie połączą. Zestawić z ognia. Dodać margarynę i połamaną czekoladę. Mieszać aż masa stanie się gładka. Zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie żółtka utrzeć z cukrem dodać je do masy czekoladowej. Dodać jogurt i mąkę z proszkiem oraz pianę z białek. Piec ok. godzinki. Do ciasta można dodać orzechy, rodzynki lub skórkę pomarańczową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.02.2012 09:35
lubię
Ela20 26.10.2010 20:34
świetny przepis
Nina6 04.06.2010 22:28
bardzo fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak