Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Seler marynowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1,5 kg
ocet 1 szkl.
woda 6 szkl.
cukier 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
ziele angielskie 5 szt.
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Seler marynowany

Seler starty na tarce jarzynowej obgotować w wodzie z solą około 5 minut. Robimy zalewę z podanych składników, ocet, woda, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i sól, zagotować, odcedzić. Seler układamy w słoikach i zalewamy gorącą zalewą. Odwracamy słoje do góry dnem aż do wystygnięcia. Wychodzi z tej porcji około 6 słoików 330 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 15.03.2011 07:51
seler to doskonały dodatek do surówek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak