Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 25 dag
śnieżki straciatella 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
wiórki kokosowe 10 dag
śmietana kremowa 30% lub 36% 1\\2 l
cappucino 2+2 łyżeczki
mleko 4 szkl
czekolada biała 1 szt
czekolada mleczna 1 szt
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Na zimno.

Dno blaszki wyłożyć biszkoptami. 2 szklanki mleka zagotować z kawą cappucino oraz 2 łyżkami cukru pudru i chwilę gotować na małym ogniu mieszając. Następnie 2 szklanki mleka zagotować i wsypać kokos i 2 łyżki cukru pudru. Pogotować chwilkę i odcisnąć kokos. Oba mleka oziębić i na każdej oddzielnie ubić śnieżkę. Ubić śmietanę, podzielić po równo dodać do śnieżek. Żelatynę namoczyć i dodać równo do mas (Można dodawać bakalie i rodzynki namoczone w rumie).
Na biszkopty wyłożyć ciemną masę, na nią biszkopty i rozsypć 2 łyżeczki cappucino, masę jasną oraz całą resztą biszkoptów, obłożyć wierzch ciasta. Czekolady roztopić w kąpieli wodnej i na zmianę oblewać biszkopty białą i ciemną. Niebo w gębie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 29.04.2011 09:35
lubię na zimno
Margo1 29.04.2011 09:35
lubię na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak