Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 4 szt
cytryna 1 szt
żółtko jajek 2 szt
śmietana 1/4 litra
cukier 4 łyż
cukier waniliowy 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyz
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w sosie

Gruszki obrac,przekroić na pół, wydrążyc pestki i obgotować w wodzie z cukerm i sokiem z cytryny. Połowe smietany zagrzać, a resztę rozmieszać z mąką ziemniaczaną, dodać do goracej smietanki. Żółtka utrzeć z cukerem waniliowym i wlać to śmietany wymieszanej z maką. Na sosie ułożyć gruszki a w miejsce wydrążonych pestek włożyć czereśnie. Polać polewa czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.03.2011 07:00
extra
suzana 14.03.2011 18:55
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak