Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z ziemniakami i pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 4 łyżki
ziemniaki 50 dkg
mięso mielone wołowe 55 dkg
pieczarki 40 dkg
cebula 2 szt
czosnek 1 zabek
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
przyprawa gyros 1 dkg
papryka mielona 1 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z ziemniakami i pieczarkami

Cebulę podsmażyć, dodać mięso mielone i smażyć jeszcze jakiś czas. Pieczarki usmażyć i dodać do nich ziemniaki. Wszystko razem wymieszać w wysokim rondlu. Wlać 300ml wody i gotować przez pół godziny (pod przykryciem) co jakiś czas mieszając. Całość przyprawić na ostro.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 08.11.2011 10:54
zaraz zrobię
Dorian 07.10.2011 12:01
fajny pomysl
tomek18 13.07.2011 16:24
pycha
KasiaK90 15.03.2011 12:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak