Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kotleciki z grilla z dipem jogurtowo-pietruszkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonego mięsa 250 gram
ząbek czosnku 3
cebulka
sól, pieprz do smaku
jajko
jogurt naturalny 5 łyżek
liście natki pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kotleciki z grilla z dipem jogurtowo-pietruszkowym

- Mięso wrzucamy do miski, dodajemy jajko, sól, pieprz, ostrą paprykę oraz posiekaną cebulkę, bułkę tartą i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wyrabiamy rękami starannie.
- Z masy wyrabiamy rękami wałeczki i nabijamy na namoczone patyczki, kształtując kebabik
(na jednym patyczku jeden kotlecik)
- Grillujemy na ciemno-brązowo
- Jogurt naturalny mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i posiekanymi listkami natki
- Grillowane kotleciki zdejmujemy z patyczków, podajemy z dipem jogurtowo-pietruszkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 08.03.2011 09:03
fajne kotleciki
etka 16.08.2010 16:30
właśnie szukałam takiego przepisu, jutro zrobię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak