Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Węgorz w galarecie

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 3 szt
włoszczyzna 300 g
ziele angielskie do smaku
cytryna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat 15 g

Przepis i sposób przygotowania na: Węgorz w galarecie

Węgorza czyścimy,solimy i pozostawiamy w chłodnym miejscu.Z odpadków ryby,włoszczyzny i cebuli gotujemy wywar.Węgorza wkładamy do miski,zalewamy przecedzonym wywarem i gotujemy około 40 minut.Żelatynę moczymy w zimnej wodzie i rozpuszczamy,zalewając gorącym wywarem.Węgorza wyjmujemy z wywaru,dzielimy na porcje,czyścimy z ości i układamy na półmisku.Żelatynę łączymy z wywarem,dodajemy szczyptę cukru,mieszamy i studzimy.Już tężejącą galaretą zalewamy węgorza i pozostawiamy do wystudzenia.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 18.06.2011 16:06
wow
Iwona45 12.06.2011 08:01
ciekawe
Babciagramolka 14.03.2011 17:54
Czemu się znęcasz - węgorz w galarecie - marzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak