Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 1/2 szkl
cukier 2 łyżki
drożdże 30 gram
mleko 1/2 szkl
jajko 3 szt
masło 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 szt
smalec do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy

Drożdże rozetrzeć z cukrem,2 łyżką mleka,1 łyżką mąki i odstawić do wyrośnięcia.Z białek ubić pianę dodając cukier i kolejno żółtka.Do mąki dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy,ubite jajka,stopione masło i wyrobić ciasto.Pozostawić do wyrośnięcia.Na patelni rozgrzać tłuszcz,wykładać łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron.Usmażone racuchy posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 13.11.2013 19:08
Też czasami lubię racuch tak jak u Ciebie z cukrem kryształem. Pycha jak tak strzela pod zębami.
Wafelek2601 06.01.2013 00:38
Smakowite
Krystyna32 25.09.2012 09:04
pycha
ela16 23.11.2011 09:28
pyszne
kotlet 16.11.2011 18:56
pyszne
Iwona51
Iwona51 02.10.2011 19:28
pycha
Seba 21.09.2011 07:54
smaczne
Tika4444 11.09.2011 10:42
pyszności
IZABELA29 16.08.2011 08:52
pyszne z kubeczkiem mleczka
mala2021 10.07.2011 12:19
bardzo lubię
kate.500 04.06.2011 00:20
pysznosc...
misia53 05.04.2011 17:09
oj, zjadłabym a do swiąt jeszcze tak daleko...
ben-ka 17.03.2011 09:55
lubię takie:)
1j1o1l1a1 14.03.2011 16:59
należę do niecierpliwych i...nie zostawiam ciasta do wyrośnięcia, smażę od razu, a pozostałe ciasto rośnie tak, że wcale mi nie ubywa z naczynia :) i o dziwo placki są wyrośnięte...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak