Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
chleb czerstwy
mleko 0,5 l
ser żółty
sos pomidorowy 1/2 opakowania
czosnek
parmezan starty
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba i pieczarek

Pieczarki pokroić w plastry i przesmażyć. Czosnek zmiażdżyć. Chleb pokroić w kromki i namoczyć w mleku. Kromki ułożyć warstwami w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę polać sosem pomidorowym, posypać posiekanym czosnkiem oraz przesmażonymi pieczarkami i przykryć serem. Ostatnia warstwę posypać dodatkowo parmezanem, wiórkami masła, pieprzem i solą. Piec 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 06.10.2013 09:21
Super ta zapiekanka
Seba 06.04.2013 09:09
najlepsza domowa
Marzena34 30.01.2012 13:54
fajna
Ewelina47 12.12.2011 09:18
lubię różnego rodzaju zapiekanki więc tę pewnie też polubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak