Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie ślimaczki z szynką do piwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
szynka gotowana 10 dkg.
cebula
śmietana gęsta 2 łyżki
białko
ser żółty 15 dkg
pieprz
sól
żółtko do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie ślimaczki z szynką do piwa

szynkę,cebulę i ser pokroić w drobną kosteczkę,natkę lub koperek posiekać a następnie wszystkie składniki wymieszać wraz ze śnietaną,białkiem i przyprawami do smaku solą i pieprzem,ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia posmarować je nadzieniem zostawić brzegi do sklejenia ok 1,5cm i zawijać jak struclę następnie pokroić w plasterki grubości ok.2cm.i układać na blasze posmarować żółtkiem po czym upiec w temp.180st.ok.15min.podawać z zieloną sałatą na ciepło lub do piwa na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 09.02.2014 11:24
smaczna przekaska
Pusia 17.06.2013 08:45
fajny przepis
Grazyna0211 05.05.2013 16:09
pyszna przekąska
IKrakowianka 05.10.2012 13:59
ciekawy przepis
Ewelina38 04.04.2011 18:55
rewelka :)
Olaa 21.03.2011 09:05
super
jolita 16.03.2011 12:04
mniam
agnieszka214 14.03.2011 17:57
smaczne
bami 14.03.2011 14:52
fajny pomysł :)
MAR3STA 14.03.2011 14:38
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak