Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekany kotlet wieprzowy z cebulką

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
woda 3/4 szkl.
cebula 4-5 sztuk
sól
pieprz
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Siekany kotlet wieprzowy z cebulką

Mięso (karkówka,łopatka) umyć,posiekać tasakiem lub ostrym nożem.Włożyć do miski,doprawić solą i pieprzem,wlewać stopniowo zimną wodę i wyrabiać ręką,aż mięso całą ją wchłonie.Na talerz wsypać mąkę.Umoczonymi dłońmi brać porcję mięsa,formować owalne,płaskie kotlety.Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej.Smażyć do momentu aż zaczną się rumienić.Cebulę obrać,pokroić w półksiężyce,usmażyć na tłuszczu po kotletach.Oprószyć solą i pieprzem.Na półmisku ułożyć kotlety,a na ich wierzchu usmażoną cebulkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 28.12.2012 00:27
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak