Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lotaryńska tarta

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 12 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: lotaryńska tarta

składniki na farsz:
1\\2 szklanki kremówki
1\\3szklanki mleka
3jaja
10dag tartego sera żółtego
5dag wędzonego boczku w cienkich plastrach
gałka muszkatołowa
sół
pieprz

Wykonanie:
ciasto: z mąki. masła soli oraz 1\\3szklanki zimnej wody zagnieć ciasto, owiń w folię i odstaw do lodówki na 30min

Farsz: jaja ubij delikatnie z mlekiem, smietaną, serem oraz przyprawami. Boczek pokrój na małe kawałki i

Ciasto rozwałkuj, wyłóż nim wysmarowaną masłem foremkę (średnica 24-26cm)
Ciasto nakłój widelcem, wlej na ciasto masę i rozłóż kawałki boczku.
Piec w piekarniki nagrzanym do 200stopni 20-30min (aż masa sioę zetnie)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 17.07.2012 16:55
dobra
pigila
pigila 07.04.2011 17:18
super
kanu83 24.03.2011 09:00
Dla mnie bomba
plocia 15.03.2011 22:56
smaczności tu dla mnie serwujesz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak