Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

postna kartoflanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
przecier pomidorowy 1 szklanka
warzywa mrożone 1 paczka
ziemniaki 50 dkg
rosół 5 szklanek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
margaryna 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: postna kartoflanka

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na margarynie,dodajemy przecier pomidorowy, i rosołem,następnie wrzucamy mieszankę warzywną i dalej gotujemy.Ziemniaki obieramy kroimy w kostke wrzucamy do zupy razem z ziołami i gotujemy do miękkości,doprawiamy do smaku,możemy zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 13.04.2012 22:59
rewelacyjna ta kartoflanka
Krystyna32 20.12.2011 09:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak