Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jęczmienna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki jęczmienne 50 gram
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
sól
jogurt naturalny 2 łyżki
posiekane zioła 1 łyżka
anyż
marchewki 2 szt.
bulion 1 kostka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jęczmienna

Płatki jęczmienne namoczyć w wodzie. Zagotować 2 szklanki wody i mieszając trzepaczką, dodawać powoli rozrobione płatki. Zagotować z listkiem laurowym i pozostawić do spęcznienia na 30 minut. Przyprawić do smaku solą, jogurtem, ziołami, anyżem, jagodami jałowca i kostką bulionową. Na koniec wymieszać z tartą marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak