Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka jagnięca z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka jagnięca 500 gram
cebula biała 1 szt.
ząbki czosnku 2 szt.
fasolka szaragowa zielona 300 gram
ziemniaki 300 gram
tymianek 1 gałązka
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka jagnięca z fasolką

Mięso szybko opłukać i pokroić na kawałki wielkości 2 cm. Cebulę i czosnek posiekać, fasolkę przebrać. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na kawałki długości 4 cm.
Włożyć do szybkow3aru mięso, warzywa, dodać przyprawy i wlać 1 i 1/2 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i mocno rozgrzać. Zmniejszyć ogień i gotować wszystko ok. 20 minut, licząc od pojawienia się pary z wentyla. Potrawę zagęścić odrobiną mąki wymieszanej z zimną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 19.08.2011 09:29
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak