Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto cytrynowe

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka pełna
mąka 1,5 szklanki
otarta skórka z cytryny 3 szt
sok z cytryny 4 łyżki
jajko 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
smietana 18% 1/2 szklanki
lukier
masło stopione 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto cytrynowe

Przepis jest an formę keksową średnią. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, keksówkę posmarować masłem,wysypać bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiemi cukem, dodać roztzrepane jajka i zmiksować. Skórkę, sok i śmietanę wymieszać, dodać do masy. Zmiksować razem. Wylać do formy. Piec aż będzie rumiane.Polać lukrem (sok z cytryn+cukier puder). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 11.04.2012 15:23
mniam;)
adam1f 17.03.2012 01:49
dobre
Margo1 11.02.2012 14:23
uwielbiam do herbatki
Magdalena67 06.09.2011 10:34
kolor cytrynowy, aż czuję jego zapach :D
Agnik 01.08.2011 22:17
super
mehia 15.03.2011 08:17
ciekawe
Kate131 14.03.2011 12:44
zapomniałam o maśle.wystudzone dodać do masy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak