Ciasto cytrynowe

Ciasto cytrynowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka pełna
  • mąka

    1,5 szklanki
  • otarta skórka z cytryny

    3 szt
  • sok z cytryny

    4 łyżki
  • jajka

    4 szt
  • proszek do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • smietana 18%

    1/2 szklanki
  • lukier

  • masło stopione

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis jest an formę keksową średnią. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, keksówkę posmarować masłem,wysypać bułką tartą. Mąkę wymieszać z proszkiemi cukem, dodać roztzrepane jajka i zmiksować. Skórkę, sok i śmietanę wymieszać, dodać do masy. Zmiksować razem. Wylać do formy. Piec aż będzie rumiane.Polać lukrem (sok z cytryn+cukier puder). Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

reniatka

11.04.2012 15:23
mniam;)

adam1f

17.03.2012 01:49
dobre

Margo1

11.02.2012 14:23
uwielbiam do herbatki

Magdalena67

06.09.2011 10:34
kolor cytrynowy, aż czuję jego zapach :D

Agnik

01.08.2011 22:17
super

mehia

15.03.2011 08:17
ciekawe

Kate131

14.03.2011 12:44
zapomniałam o maśle.wystudzone dodać do masy!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat