Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona karkówka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
naczynie
karkówka 2 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona karkówka

składniki do zalewy:
3l wody
1\\2szklanki czerwonego wina
3listki laurowe
kilka ziarenek pierzu, gorczycy, ziela angielskiego
łyżka soli
łyżka majeranku
4łyżki soli peklowanej
3ząbki czosnku



1) zalewa: zagotowac wodę z wszystkimi składnikami, odstawić
szynkę włożyć do zimnej zalewy i trzymać w zimnym miejscu 3dni

2) po 3dniach wyciągnąć szynkę z zalewy, a zalewę zagotować, zalać gorącą zalewą szynkę i odstawić na jeden dzień

3) przygotować naczynie do pieczenia, wlać do niego szklankę zalewy i piec pod przykryciem w temp. 220stpni ok.2h
W czasie pieczenia obracać mięso i dolewać zalewę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.06.2013 00:05
na pewno bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak