Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 100 g
tłuszcz 5 g
mąka 2 g
cebula 10 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: mięso pieczone

Mięso oczyścić z błon, opłukać, natrzeć solą, oprószyć mąką i podsmażyć na złoty kolor na silnie rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć mięso do brytfanny, obłożyć plastrami cebuli, skropić wodą i polać tłuszczem pozostałym po smażeniu mięsa. Piec w średnio gorącym piekarniku, polewać od czasu do czasu sosem tworzącym się w czasie pieczenia. Sos należy uzupełniać małymi porcjami wody, aby zapobiec wysuszeniu mięsa i przypaleniu cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak