Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z baraniny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

baranina 1 kg
czosnek 5 ząbków
ocet 4 łyżki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
papryka 3 szt.
cebula 2 szt.
borówki 20 dag
olej 3 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z baraniny

Mięso dokładnie oczyścić z błon, tłuszczu; natrzeć solą, roztartym czosnkiem oraz innymi przyprawami. Zawinąć w ściereczkę namoczoną octem i pozostawić na sześć dni by mięso skruszało. Po tym czasie mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i obtoczyć w mące następnie usmażyć w mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Usmażone mięso przełożyć do rondla z odrobiną tłuszczu, pokrojoną w krążki cebulą, papryką i borówkami dusić- pod przykryciem, do momentu aż mięso będzie miękkie. Nagrzać piekarnik, pieczeń oblać śmietaną, wstawić do piekarnika i lekko zrumienić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 25.08.2011 23:01
wyborne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak