Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 50 dag
Bulion grzybowy 1,5 litra
masło do smażenia
śmietana 3 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Przygotować bulion. Pieczarki umyć i pokroić w plastry. Podsmażyć na patelni na maśle i wrzucić do bulionu. Gotować przez około 10 minut, a następnie dodać rozmieszaną z mąką śmietanę. Przyprawić do smaku, a po wlaniu do talerzy posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 17.01.2014 10:59
Lubię pieczarkową :)
kuklik 16.11.2011 09:42
dziś też ją gotuję
Natalia40 15.11.2011 18:34
pycha
rzenia15 13.10.2011 20:03
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak