Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijana sałatka w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0.5 kg
jajko 5 szt
szynka 0.10 kg
majonez tradycyjny 3 łyżki
woda 0.5 l
natka pietruszki do smaku
pomidor 1 szt
sól do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zawijana sałatka w galarecie

Pieczarki oczyszczamy,parzymy,aby nie ściemniały,i kroimmy w niedużą kostkę.Jajka gotujemy na twardo,obieramy,kroimy w drobną kostkę lub ścieramy na tarce.Przygotowujemy farsz:pieczarki,jajka i natkę pietruszki wkładamy do miski,dodajemy majonez i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na plastry szynki łyżką stołową nakładamy małe porcje farszu i zawijamy w rożki.Szynkę z farszem układamy promieniście na okrągłym półmisku.dekorujemy szczypiorkiem i pokrojonym w cząstki pomidorem.Kostkę rosołową zalewamy gorącą wodą i rozpuszczamy żelatynę.Studzimy.Gdy zacznie tężeć,wylewamy na półmisek,przykrywając szynkę z farszem.Odstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia galarety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak