Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w pieczarkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
mieszanka warzywna 1 szt
pieczarki 60 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
mąka do opruszenia
śmietana 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pieczarkach

Mięso pokroić na kotlety, każdy delikatnie rozbic tłuczkiem, posolić i popieprzyć, opruszyć mąką i usmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebulę drobno pokroić
i zeszklić na maśle, dodać pokrojone w plastry pieczarki, podsmażyć, wlać śmietanę i dusimy przez około 10-15 minut. Dodać mrożonkę warzywną. Doprawić do smaku. Napółmisku układamy kotlety i przykrywamy przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 03.11.2011 20:19
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak