Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK Z BAKALIAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier szklanka
margaryna 1 kostka
migdały 10 dag
rodzynki 10 dag
suszone śliwki 10 dag
skórka z pomarańczy suszona 10 dag
jajko 6
miód 4 łyżki
cynamon Prymat 1 łyzeczka
kakao 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK Z BAKALIAMI

ucieramy jajka, margarynę, miód, cukier i przyprawę do piernika, cynamon i kakao. Łączymy mąkę z mlekiem o sodą oczyszczoną w 50 ml zimnej wody. Dodajemy do reszty i mieszamy. śliwki pokroić i resztę bakalii połączyć z ciastem. Ciasto wyłożyć do cienkiej długiej blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w temp 170st.C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak