PIERNIK Z BAKALIAMI

PIERNIK Z BAKALIAMI

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szklanki
  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    szklanka
  • margaryna

    1 kostka
  • migdały

    10 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • suszone śliwki

    10 dag
  • skórka z pomarańczy suszona

    10 dag
  • jajka

    6
  • miód

    4 łyżki
  • cynamon Prymat

    1 łyzeczka
  • kakao

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ucieramy jajka, margarynę, miód, cukier i przyprawę do piernika, cynamon i kakao. Łączymy mąkę z mlekiem o sodą oczyszczoną w 50 ml zimnej wody. Dodajemy do reszty i mieszamy. śliwki pokroić i resztę bakalii połączyć z ciastem. Ciasto wyłożyć do cienkiej długiej blachy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w temp 170st.C

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat