Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z mintaja 60 dag
ziemniaki 60 dag
pomidory dojrzałe 4 szt
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
rozmaryn 1 szt
bazylia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj w pomidorach

Ziemniaki obrać,umyć,gotować w całości ok.5-10minut.Po ugotowaniu lekko ostudzić i pokroić na ćwiartki i usmażyć na oleju na złoty kolor.Pomidory oczyszcić,pokroić na cząstki.Opłukać i osuszyć świeże zioła.Filety z mintaja umyć,bardzo dokładnie osuszyć,następnie skropić sokiem z cytryny.Opruszyć solą i pieprzem.Kawałki ryby ułożyć w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym,obłożyć kawałkami pomidorów,posypać suszonymi ziołami,skropić olejem.Piec w piekarniku 190stopni ok.40minut.15minut przed końcem dodać ćwiartki ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak