Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka w mini wydaniu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kopytka
ziemniaki ugotowane 0,5 kg
sól szczypta
jajko 1 sztuka
mąka pszenna
sos
czosnek 1 ząbek
Kukurydza z Puszki 1\\2 puszki
boczek 10 dkg
schab bez kości 20 dkg
oliwki 1\\2 woreczka
sos spaghetti 1 sztuka
olej roślinny do smażenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek do smaku
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat odrobina

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka w mini wydaniu

Kopytka: Ugotowane, zmięte tłuczkiem ziemniaki uklepujemy w garnku. Nożem kroimy na 4 części i wyjmujemy czwartą część (ćwiartkę). Kładziemy ją na reszcie ziemniaków i w miejsce owej czwartej części sypiemy mąkę (tak, by było na równi z ziemniakami). Wbijamy jajko i dodajemy szczyptę soli. Wszystko zgniatamy tak, by otrzymać jednolite ciasto. Z ciasta formujemy malutkie kuleczki i gotujemy w wrzącej osolonej wodzie do wypłynięcia. Sos: Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojony w drobną kosteczkę boczek razem z pokrojonym w nieco większą kostkę schab. Dodajemy czosnek i podsmażamy około 5 minut. Mięso przyprawiamy Kucharkiem, majerankiem, papryką, przyprawą do gulaszu oraz pieprzem cayenne. Smażymy wszystko przez chwilę i dodajemy sos do spaghetti Łowicz. Całość dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut, dodajemy kukurydzę oraz oliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak