Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka w mgnieniu oka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ser żółty 25 dag
cebula biała 2 sztuki
majonez tradycyjny 250 ml
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka w mgnieniu oka

1. Usuwamy sos, a tuńczyka wysypujemy na spodek miski rozkładając go równomiernie.
2. Cebula jest kolejną warstwą naszej sałatki, kroimy ją na małe kawałeczki i sypiemy do miski(jeśli chcemy aby cebula była delikatniejsza w smaku, musimy przed dodaniem wyparzyć ją wrzątkiem)
3. Majonez rozsmaruj tak aby przykrył cebule.
4. Dodajemy utarty ser żółty.
5. Rozdzielamy jajka na żółtka i białka.
6. Białka kroimy na małe kwadraciki i dodajemy.
7. Warstwa majonezu.
8. Żółtka trzemy na najmniejszych oczkach tarki i posypujemy majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak