Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i mięsem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 40 dag
ugotowane mieso 40 dag
cebula 1 szt
kapusta 1 świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i mięsem.

Główkę kapusty sparzyć w osolonej wodzie z 2 łyżkami oliwy. Następnie usunąć głąb i rozłożyć liście, ścinając ich twarde części. Mięso zmielić w maszynce. Cebulę pokroić i usmażyć. wszystko razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Jeżeli masa jest za sucha można dolać trochę rosołu. gołąbki ułożyć na rondlu, zalać rosołem i dusić. Podawać z sosem pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 22.06.2011 13:27
pycha
iwona332 02.03.2011 10:31
super
Smakosz6 04.09.2010 11:58
pyszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak