Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne kruche paluszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 gram
margaryna 130 gram
śmietana 12% 3-4 łyżki
sól 1/4 łyżeczki
mak 1 łyżeczka
sól gruba 1 łyżeczka
kminek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne kruche paluszki

Z podanych składników przygotować ciasto i schłodzić.Po schłodzeniu rozwałkować,podzielić na 3 części,posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać każdy kawałek czym innym makiem-grubą solą-lub kminkiem.pokrajać radełkiem na małe paluszki i upiec na jasno-złoty kolor w 200 st.C.Można podawać z barszczykiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.12.2013 17:34
To by mi smakowało :)
Bernadeta1 16.09.2013 10:10
na pewno rewelacja
Krystyna32 10.04.2012 08:44
super
RenataZ-et 20.09.2011 20:48
fajna przekąska
smakoszek 20.07.2011 17:08
pomyłka w komentarzu,ale paluszki też bardzo pyszne
smakoszek 20.07.2011 17:07
bardzo lubię tatara
Margo1 17.03.2011 16:14
smaczne
ben-ka 14.03.2011 08:24
paluszki na piątkę !
halinka1011 14.03.2011 07:39
świetny przepis
patusia 14.03.2011 00:45
pycha
accee 13.03.2011 23:44
Super
Dorota76 13.03.2011 20:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak