Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięta pieprzowa 2 dag
spirytus 1/2 litra
cukier 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miętówka

@ dag mięty zalać 1/2 litra spirytusu. Pozostawić na 24 godziny. Zagotować 3 szklanki wody z 20 dag cukru. Ostudzić i wlać do butelki. Dodać spirytus zlany z liści mięty. Zakorkować. Musi się odstać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 28.03.2011 12:13
ale orzeźwienie :)
halinka1011 14.03.2011 07:48
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak