Rolada z żółtego sera

Rolada z żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółt ser

    1/2 kg
  • masło

    1/2 kostki
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • marchewka gotowana

    1 szt
  • szczypiorek lub natka pietruzki

  • sól, pieprz

  • jaja na twardo

    3 szt
  • ser topiony

    10-15 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody, obracać torebką tak, aby ser równomiernie zmiękł. Masło utrzeć z serem topionym. Dodać drobno pokrojone jajka, ogórek, marchewkę, szczypiorek lub pietruszkę, wszystko dobrze rozetrzeć, doprawić solą, pieprzem. Można dodać również trochę pokrojonej szynki. Miękki żółty ser wyjąć z wody, rozwałkować jak ciasto na makaron, posmarować masą, zwinąć jak roladę i w folii włożyć do lodówki. Schłodzoną roladę kroić w plasterki. Nadzienie można podawać także jako pastę do pieczywa.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

25.01.2011 07:03
Ciekawy pomysł.

Agnieszka172

27.12.2010 20:18
bardzo pomysłowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat