Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karasie z cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
masło 1 łyżka
cytryna 1/2 sztuki
mąka 1 łyżeczka
narka pietruszki 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku
sól do smaku
karaś kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karasie z cebulą

Cebulę drobno pokroić. Oczyszczone, umyte i natarte solą karasie ułożyć w rondlu, posypać cebulą, dodać cukier i pieprz, zalać niewielką ilością wody, tak aby przykryła ryby, i dusić ok. 20 minut pod przykryciem. Zrobić zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wodą (2 łyżki) i sokiem z cytryny, sos połączyć z cebulą i wymieszać. Karasie ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać natką. Podawać na gorąco bądź na zimno, z ziemniakami albo bułką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PIOTR11 11.03.2014 10:33
apetyczna rybka
IwonaKa 18.09.2013 00:09
lubię takie rybki
ben-ka 05.09.2013 12:16
bardzo smaczna rybka słodkowodna.
sara1 02.09.2013 10:46
dobra rybka
Wafelek2601 07.05.2013 22:46
SMakowite.
alaaa 15.03.2013 18:19
smaczne rybki
Iwusia 04.09.2012 21:53
fajne
Grazyna0211 06.06.2012 09:49
świetny przepis
romanrafal
romanrafal 20.05.2012 12:26
świetne jedzonko
IKrakowianka 24.04.2012 21:18
super
mirosława4 16.09.2011 18:23
ciekawy przepis tak jeszcze nie robiłam a rybka karaś jest pyszna
Kopiko1983 11.09.2011 21:09
Świetne danie!
ewaa 11.08.2011 19:43
karasie są pyszne:)
Motorek 14.07.2011 10:15
super przepis
Seba 23.06.2011 11:51
pycha
ewelina63 14.06.2011 20:53
smaczne
anja3107 14.06.2011 09:37
fajny przepis
Krystyna32 22.05.2011 11:52
super
gacopierz23 05.04.2011 22:44
muszę załapać jakiegoś wędkarza :)
izapozdro 13.03.2011 19:32
jadłam kilka razy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak