Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto orzechowo-czekoladowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
cukier 1/3 szkl
żółka 2 szt
cukier waniliowy do smaku
margaryna 170 g
wierzch ciasta:
cukier 1/3 szkl
białko 2 szt
sól szczypta
czekolada mleczna 2/3 tabliczki
orzechy laskowe do smaku; posiekane orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto orzechowo-czekoladowe

Na samym początku margarynę (170g) utrzeć z cukrem na jednolitą masę. Do powstałej masy dodać resztę składników i wszystko ze sobą połączyć. Przygotowane ciasto wylać do formy wyłożonej papierem. Białka ubić na sztywną pianę wraz z dodatkiem soli. Do ubitego białka dodać cukier- cały czas mieszać mikserem,aby składniki się ze sobą połączyły. Czekoladę pokroić na mniejsze części. Do białka dodać posiekane orzechy i czekoladę. Wszystko delikatnie ze sobą wymieszać. Przygotowaną masę wylać na ciasto . Piec w 180C około 25-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kome 29.03.2011 23:36
Też mi się podoba.
Tomasz17 17.03.2011 23:54
musi być dobre :) połączenie czekolady i orzechów wspaniałe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak