Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w gorącej zalewie.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 0,5 ka
cebule 2 szt
pieprz
majeranek
keczup
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w gorącej zalewie.

Śledzie odmoczyć. Cebule kroimy w półksiężyce i wrzucamy na rozgrzaną patelnie (zarumienić na brązowy kolor) na koniec dołożyć 3 łyżki keczupu . Odmoczone śledzie pokroić w paski i wrzucić do słoika, zalewamy gorącą zalewą słoik i zostawić do wystygnięcia. Można nakładać na chleb.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dana 12.12.2023 06:48
Brak zalewy
dorotka0000025 15.01.2012 23:21
a nie rozlatuja sie?
Grażyna13 04.05.2011 13:06
Muszą być pyszne !
MAŁGORZATA108 13.03.2011 19:34
Naprawdę smaczniutkie.
Babciagramolka 13.03.2011 17:38
Ajakie smaczne jak skruszeja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak