PORY SMAZONE W CIESCIE NALESNIKOWYM

PORY SMAZONE W CIESCIE NALESNIKOWYM

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por

    1 kg
  • mąka

    200 g
  • jajka

    2 szt
  • mleko

    150 ml
  • cukier

  • sól

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pory oczyscic,pokroic na kawalki dlugosci 10 cm,dokladnie oplukaczalac osolonym wrzadkiem i gotowac 5 minut,odcedzic,osuszyc i obtoczyc w mace.pozostała make wymieszac z mlekiem i jajkami.ciasto doprawic sola oraz szczypta cukru i odstawic na 15 min.pory zanurzyc w ciescie i smazyc na zloty kolor ze wszystkich stron...SMACZNEGO!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat