Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
ryż 1 szklanka
grzyby suszone 10 dag
sól i pieprz do smaku
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i grzybami

Grzyby moczymy przez noc, a potem gotujemy w tej wodzie do miękkości.Ryż gotujemy na półsypko, to znaczy aby nie był za miękki.
Kapustę obgotowujemy tak ,aby dało zdjąć się kolejne liście, z których skrawamy nerwy.
Grzyby drobno siekamy( można przepuścić przez maszynkę, ale niechętnie polecam ten sposób). Mieszamy razem z ryżem, dodajemy jajko i przyprawiamy do smaku.
Na każdy liść nakładamy farsz i zawijamy gołąbki, układamy w garnku, zalewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 16.10.2011 11:36
lubię taką odmianę....
Beatris 19.08.2011 10:38
Jak na razie robiłam z pieczarkami, ale wszystko przede mną.
agnieszka214 30.03.2011 07:16
pyszne uwielbiam
Olaa 16.03.2011 12:46
lubię
novita23 15.03.2011 11:14
mniam
jolajka 14.03.2011 15:53
tak ze świeżymi leśnymi grzybami też są dobre
1j1o1l1a1 13.03.2011 20:54
latem można używać świeżych grzybów :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak