Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęczowe owoce w galaretce.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka pomarańczowa
kiwi
mandarynki
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: Tęczowe owoce w galaretce.

Składniki:
* 9 mrożonych truskawek
* 2 owoce kiwi
* 2 mandarynki
* 3 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
* owoce do dekoracji (ja użyłam dyni konserwowej na słodko)
* 1 galaretka o smaku pomarańczowym

Galaretkę rozpuścić z 1 szklance gorącej wody i dokładnie wymieszać. Włożyć do niej zamrożone truskawki i co chwilę zamieszać (przyspieszy to studzenie galaretki).
Na dno szklaneczek lub pucharków włożyć po 3 truskawki i zalać galaretką na tyle, by je pokryła.
Wstawić do stężenia do lodówki.
Kiwi obrać i pokroić w półplasterki. Rozłożyć je równą warstwą na ściętej już galaretce z truskawkami. Zalać je galaretką i podobnie postąpić jak wcześniej. Ostatnia warstwa to mandarynki obrane i podzielone na cząstki.Rozlać resztę galaretki. Na zastudzoną nałożyć po łyżce jogurtu naturalnego i ozdobić np. kostką dyni lub owocem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 24.05.2012 13:15
wyglądają super
iziona 26.01.2012 09:24
Jaki apetyczny deserek od razu cz?owiekowi lepiej na duszy
Joanna108
Joanna108 27.07.2011 11:29
coś dla oka i dla podniebieia
wedith1 01.06.2011 16:15
Ach jak kolorowo !!!! Aż weselej się robi :)
pacpaw 14.03.2011 10:02
co za kolory!
Misiek1 13.03.2011 16:24
Super deser!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak